גלי הלם – יעילותם בטיפול בבעיות אורטופדיות

גלי הלם – יעילותם בטיפול בבעיות אורטופדיות

כל מי שסבל אי פעם מבעיה אורטופדית, יודע עד כמה קשה לחזור לשגרה מלאה ולהחלים. בעיות אורטופדיות רבות קשורות ברקמות שאינן מקבלות די אספקת דם (סחוסים, גידים וכו') ובהתאם לכך הקושי בטיפולן. לאורך השנים בוצע בעיקר שימוש בפיזיותרפיה, תרופות וניתוחים פולשניים על מנת לנסות לטפל באותן בעיות, אך בימינו ניתן למצוא אפשרות מוצלחת בהרבה, ואנחנו מדברים על גלי הלם.

טיפול בגלי הלם – למה הכוונה?

הטיפול באמצעות גלי הלם כולל שימוש במכשיר שכל תפקידו הוא פליטה של גלי קול (גלים אקוסטיים) בתדירות משתנה שנקבעת ע"י הרופא המטפל, ישירות אל הרקמה הבעייתית. כאשר גלי קול אלו פוגעים ברקמה הם גורמים לשיפור משמעותי ביכולות פינוי הפסולת בה כך שמורגשת הקלה ברורה ומיידית כבר לאחר הטיפול הראשון. אותה הפסולת כוללת משקעי סידן כתוצאה מתהליכי הסתיידות שונים וכמו כן חומרים מעודדי דלקת.

לאורך זמן ועם התקדמות הטיפולים, הוכח כי גלי ההלם משפרים את זרימת הדם באזור המוקרן, מה שקשה מאוד להשיג באמצעות טיפולים אחרים. כמו כן, בשנים האחרונות נכנסו לתחום מכשירים שמסוגלים להקרין גלי קול עוצמתיים באופן ממוקד כך שהם חודרים עמוק יותר לתוך הרקמה. מכשירים אלו תורמים רבות לפירוק משקעי סידן וסילוקם הטבעי ע"י הגוף.

במה ניתן לטפל באמצעות גלי הלם?

ישנן בעיות אורטופדיות שונות שבאות לידי ביטוי עם הזמן וזאת בעקבות מאמצים ספורטיביים גדולים מדי (לעיתים גם היעדר פעילות), גיל ונטייה גנטית. בעיות אלו כוללות הסתיידויות שונות בגידים (כתף, מרפקים), דורבנים בעקב ודלקות וכאבי ברכיים. בכולן יכול לעזור הטיפול בגלי הלם. הטיפול עצמו אינו כולל תופעות לוואי ולמעשה שום כאב בכלל.

סשן טיפולי בודד נמשך בדרך כלל על פני כחצי שעה והתוצאות מורגשות כבר לאחר הטיפול הראשון. על מנת למקסם את הצלחת הטיפול יש להתמיד ולקבלו אחת לשבוע במשך כחמישה עד עשרה מפגשים. במידה והמטופל כן סובל מכאבים בזמן הטיפול, בהחלט ניתן להשתמש בתכשירים מקומיים למניעת כאבים.

שילוב גלי ההלם עם טיפולים נוספים

חשוב מאוד לציין כי גלי הלם אמנם מומלצים כטיפולים יעילים ביותר כנגד מגוון בעיות אורטופדיות ובהחלט מחליפים פעמים רבות את הצורך בניתוח, אבל אין להתייחס אליהם כטיפול יחיד. קליניקה מקצועית תשלב את טיפול גלי ההלם כחלק בלתי נפרד משאר טיפולי הפיזיותרפיה, לשם שיפור טווחי התנועה של המטופל ולמידה של ביצוע תנועות נכונות על מנת להימנע מהישנות התופעות בעתיד.

Written by GoArticle

Leave A Reply

דילוג לתוכן